Čuveni kradljivac Franky Four Fingers (Benicio Del Toro) na proputovanju je kroz London s dijamantom ukradenim u Belgiji. No isporuku dragog kamena šefu bande Aviju (Dennis Farina), koji čeka u New Yorku, prekida drska pljačka. U međuvremenu, dva boksačka promotora otkrivaju neobičnog, naizgled nepobjedivog borca (Brad Pitt) irsko-romskog podrijetla i nadaju se velikom uspjehu. Kada osvetoljubivi Avi stigne u London, otvaraju se paklena vrata, i putovi mnoštva sumnjivih tipova željnih brze i lake zarade prepliću se. Slijedi konačna bitka za dijamant…

“Zdrpi i briši” u mnogome je sličan Ritchiejevu prvijencu, “Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške”. No glumačka postava ne samo što je brojnija, količina poznatih imena ovaj put je zapanjujuća. Producenti i autor posvetili su odabiru glumaca najveću pažnju, tako da je krajnji rezultat zadivljujuća i realistična slika koja savršeno odgovara stvarnim pripadnicima londonskog podzemlja. “Zdrpi i briši” prepliće radnju na način svojstven samo Ritchijeu, a sjajna montaža i snimateljski rad s lakoćom nas drže prikovanima za ekrane.

Brad Pitt u ulozi je nepobjedivog boksača, Dennis Farrina (“Paparazzi”) je šef bande Avi, Benicio Del Toro (“Lovina”, “21 gram”) dugoprsti, bolje rečeno, četveroprsti Franky, a tu su i uvijek pouzdani Jason Statham (“Transporter”), Vinnie Jones (“Lopovi, ubojice…”) i naš Rade Šerbedžija (“Magla”, “Nemoguća misija II”). Svi zajedno briljiraju u neponovljivom prikazu londonskog polusvijeta, prljavih boksačkih ringova i zagušljivih mafijaških soba. “Zdrpi i briši” čistokrvna je zabava za ljubitelje humora i akcije!

Director: Guy Ritchie
Writer: Guy Ritchie
Stars: Jason Statham, Brad Pitt, Benicio Del Toro | See full cast and crew

Facebook Comments

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *