IMBD OCJENA: 7,9

The Innocents (sh. Nevini), na području bivše Jugoslavije također poznat i pod naslovom Nevinost, je britanski crno-bijeli horor film snimljen 1961. u režiji Jacka Claytona.

Predstavlja adaptaciju pripovjetke Turn of the Screw američkog piscaHenryja Jamesa. Protagonistica, čiji lik tumači Deborah Kerr, je žena koja se javlja na oglas i postaje guvernanta za dvoje djece na usamljenom imanju. Radnja prikazuje kako se pri tome suočava sa nizom neobjašnjivih i zastrašujućih događaja, pri čemu nije jasno da li je imanje opsjednuto duhovima ili je ona sama žrtva duševne bolesti.

The Innocents, za koji su scenario pisali ugledni pisci među kojima je bio iTruman Capote, je režiser Jack Clayton nastojao po stilu učiniti što različitijim od tada popularnih horor-filmova studija Hammer Films. Zbog toga je atmosferu nelagode i užasa po gledatelje nastojao stvoriti korištenjem posebnih tehnika fotografije, osvjetljenja, ali i za tadašnji film relativno rijetke elektronske muzike. Kako bi od dječjih glumaca dobio što uvjerljiviju glumu, do posljednjeg trenutka snimanja zatajio mi je glavne elemente, odnosno obrate u zapletu. Film je imao nakon dovršetka imao određenih problema sa cenzorima BBFC-a, koji su se bunili zbog scene u kojoj protagonistica lik dječaka slučajno poljubi u usta, te je ispočetka dobio X rejting. Na kraju je ipak dobio niži rejting. Poslije premijere je dobio niz pohvalnih kritika, kao i nagrada, a 1962. godine je prikazan i u konkurenciji Kanskog festivala. Poznati režiser Martin Scorsese ga je proglasio jednim od “najstrašnijih filmova”, a 2011. je ušao u izbor Time Outovih 100 najboljih britanskih filmova, gdje je završio na 18. mjestu.

 

Režija Jack Clayton
Producent Jack Clayton
Scenario William Archibald

Truman Capote

(dodatni dijalozi)

John Mortimer

Predložak Turn of the Screw autor:

Henry James

Uloge Deborah Kerr

Michael Redgrave

Peter Wyngarde

Megs Jenkins

Pamela Franklin

Clytie Jessop

Isla Cameron

Muzika Georges Auric
Fotografija Freddie Francis
Montaža Jim Clark
Distribucija 20th Century Fox
Datum(i) premijere

24. novembar 1961 (London)

Trajanje 100 min.
Zemlja  Ujedinjeno Kraljevstvo
Jezik engleski
Budžet 430.000 £[1]
Bruto prihod 1,2 mil. $ (ulaznice u SAD i Kanadi)[2]
Facebook Comments

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *