U filmu Sveti ratnik, postapokaliptičnom akcijskom hororu redatelja Scotta Stewarta, prekaljeni ratnik poduzima riskantan i opasan pothvat kako bi spasio nećakinju iz ralja smrtonosnih vampira.

U ovom vizualno zapanjujućem 3D homageu avanturističkim filmovima, samo jedan čovjek može spasiti čovječanstvo od uništenja kojim mu prijeti vojska vampira.
Nakon stoljeća brutalnog ratovanja, ljudska je vrsta porazila svog najstrašnijeg neprijatelja – vampirske horde. Nekolicina preostalih vampira zatočena je u izolirane rezervate, a većina ljudi izbjegla je u bedemima okružene gradove kojima vlada Crkva. Svećenici, koji su tijekom ratova s vampirima uvježbavani za smrtonosne borbe, sada su fizički radnici, žive u izolaciji, obilježeni su tetovažama i svi ih izbjegavaju.
Kada do Svećenika (Paul Bettany), veterana ratova, stigne vijest o tome da su vampiri napali i oteli 18-godišnju djevojku, on od nadređenih monsinjora traži dozvolu da spasi otetu djevojku, svoju nećakinju. Njegova molba biva odbijena, pa on krši svete zavjete, suprotstavlja se pravilima i kreće u potragu za djevojkom prije nego li je vampiri pretvore u ropkinju. U njegovom ga križarskom pohodu prate djevojčin mladić Hicks (Cam Gigandet) i bivša ratnica Svećenica (Maggie Q).
No kada stignu u napušteni grad Jericho, Svećenik, Hicks i Svećenica postaju svjedoci potpunog uništenja koje otkriva prave dimenzije vampirskog gnjeva i predstavlja novu smrtonosnu prijetnju.

Žanr:  Akcija, Horor, Triler
Godina:  2011
Redatelj: Scott Charles Stewart
Glavne uloge: Christopher Plummer, Cam Gigandet, Karl Urban

Facebook Comments

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *