Seoul, 1988. Dae-su Oh je korejski biznismen koji je oženjen i ima jednu kćerku, Yeun-Hee. Jedne večeri se napio i završio u policijskoj postaji, pa je njegov kolega Joo-Hwan došao pokupiti ga. No na mračnoj ulici Dae-su biva otet od nepoznatih ljudi te smiješten u neku nepoznatu sobu nalik na zatvor, bez da mu itko išta objasni tko ga je zarobio i zašto. Soba je uredno opermljenja, ima televizor i pokućstvo, a kroz vrata mu stražari daju dobru hranu. No dani prolaze a on i dalje ne može van iz sobe niti mu itko daje objašnjenja zašto je tu. Svaki puta kada pokuša počiniti samoubojstvo, u sobu se ispusti plin za uspavljivanje koji ga u toj nakani spriječi. Na televiziji čuje da mu je supruga ubijena, kćerka poslana usvojenim roditeljima, a da je on glavni osumnjičenik. Godine prolaze a on počne vježbati i polako kopati rupr u zidu. No, nakon 15 godina, jednako tajanstveno kako je otet, biva opet i oslobođen i ostavljen na krovu neke zgrade. Njegova glavna motivacija za život mu postane pronaći čovjeka koji ga je zarobio te mu se osvetiti.

Na ulici ga napadne neka banda, no on ih pretuče jer je cijelo vrijeme vježbao u zatvoru. Onda mu neki beskućnik da puni novčanik te jedan mobitel. Dae-su u restoranu upozna djevojku Mi-do te ubrzo padne u nesvijest. Ona se sažali nad njim te ga primi u svoj stan. Kada se probudi, na mobitel ga nazove neki Woo-jin koji ga obavijesti da ga je on zatvorio te mu ponudi okladu; ako za pet dana otkrije zašto je zarobljen, on će dobrovoljno počiniti samoubojstvo, a ako ne uspije, Mi-do će umrijeti. Dae-su prihvati. Otkriva zatvor u kojem je bio te muči upravitelja čupajuči mu zube sve dok mu ovaj ne potvrdi da ga je usitinu neki Woo-jin dao zarobiti. Pojavi se gomila stražara, no Dae-su ih sve pobijedi i pobjegne. Nastavi sa svojim istraživanjem, a Mi-do se zaljubi u njega i oni provedu par strastvenih noći zajedno.

Dae-su otkriva da je Woo-jin išao u istu srednju školu s njim. Onda se prisjeti da je Woo-jina jednom špijunirao te vidio kako ovaj ima ljubavnu vezu sa svojom sestrom Soo-ah, te to ispričao prijatelju prije nego što se prebacio u drugu školu. Glasine su se proširile po školi pa je Soo-ah zbog srama počinila samoubojstvo. Dae-su ubrzo pronađe Woo-jina u nekoj zgradi te ga konfrotira da je sam odgovoran za smrt svoje sestre. No ovaj mu da jedan fotoalbum – u njemu na svoje zgražanje Dae-su otkriva da je Mi-do zapravo njegova kćerka, te da je i sam nesvjesno učinio incest. U strahu da Woo-jin ništa ne kaže Mi-do, Dae-su si dobrovoljno odreže jezik. Woo-jin mu odobrovlji te napusti zgradu. Pošto je okladu izgubio. Woo-jin se ubije pucnjem iz pištolja. Dae-su otiđe u neko zimsko područje i zamoli hipnotizera da mu izbriše sjećanje na strašnu tajnu. Kada se probudi, sretne Mi-do koja mu kaže da ga voli, a on se nasmiješi.

Redatelj Chan-wook Park
Producent Lim Seung-yong
Scenarist Hwang Jo-yun
Chan-wook Park
Lim Chun-hyeong
Lim Joon-hyung
Garon Tsuchiya (priča)
Nobuaki Minegishi (strip)
Glavne uloge Min-sik Choi
Ji-tae Yu
Hye-jeong Kang
Glazba Jo Yeong-wook
Snimatelj Jeong Jeong-hoon
Distributer Show East
Godina izdanja 2003.
Trajanje 120 min.
Država Flag of South Korea.svg Južna Koreja
Jezik korejski
Prethodni ‘Simpatija za g. Osvetu’
Sljedeći ‘Simpatija za gđu. Osvetu’

Facebook Comments

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *