Antoine Doinel (Jean-Pierre Léaud) je dječak odrastao u Parizu tijekom ranih 1950-ih. Neshvaćen kod kuće od strane svojih roditelja i muče u školi njegov neosjetljiv učitelja (Guy Decomble), Antoine često bježi od oba mjesta. Dječak je napokon zatvara školi nakon što je uhvaćen da je plagirao Balzac njegov učitelj. On ukrade pisaći stroj iz njegova očuha (Albert Remy) radnom mjestu financirati svoje planove otići kući, ali je uhićen dok je pokušavao vratiti.

Očuh ljutito okreće Antoine policiji i Antoine provede noć u zatvoru, dijeleći ćeliju s prostitutkama i lopova. Tijekom intervjua sa sucem, Antoine majka prizna da joj muž nije Antoine je biološki otac. Antoine se nalazi u promatrački centar za problematične mlade u blizini obale (po majčinim željama). Psiholog u središtu propituje razloge Antoine je nesreća, što mladi otkriva u fragmentiranom niza monologa.

Jednog dana, dok je igrao nogomet s drugim dječacima, Antoine bježi u ogradu i bježi u ocean, mjesto je želio posjetiti cijeli svoj život. On doseže obalu mora i radi u nju. Film završava sa zamrzavanjem okviru Antoine, a fotoaparat optički zumira na licu, gledajući u kameru.

Directed by François Truffaut
Produced by
François Truffaut
Georges Charlot[1]
Written by
François Truffaut
Marcel Moussy
Starring
Jean-Pierre Léaud
Albert Rémy
Claire Maurier
Music by Jean Constantin
Cinematography Henri Decaë
Edited by Marie-Josèphe Yoyotte
Production
company
Les Films du Carrosse
Distributed by Cocinor
Release dates
4 May 1959 (France)
Running time
99 minutes
Country France
Language French
Box office 4,166,149 admissions (France)[2]

Facebook Comments

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *