Rodio se u New Yorku, u obitelji vezanoj za show-business. Otac George stariji bio je glazbenik i vođa orkestra, ali je umro kad je Georgeu bilo 4 godine. Odgojila ga je majka Helen, balerina. Na kazališnim daskama debitira već sa dvije godine, ali kada je izbio Drugi svjetski rat, ostavlja glumu i odlazi u vojsku gdje provodi 16 godina, tražeći borbu.

Nakon odlaska iz vojske zbog ozljede leđa, počinje filmsku karijeru 1961. godine. Do sada je nastupio u preko 200 filmskih i kazališnih produkcija. Partneri su mu bile glumačke legende: Paul Newman, Kirk Douglas,Gary Cooper, Audrey Hepburn, Bette Davis, John Wayne. Oskara je osvojio 1967. godine za ulogu Draglinea u filmu “Hladnokrvni kažnjenik”. Glumio je i u filmu “Dvanaestorica žigosanih”. Osim uspjeha imao je i nekoliko promašaja.

Glumio je u serijalu filmova katastrofe “Aerodrom” tijekom 1970-ih godina. Ponovnu je slavu stekao glumeći u filmu Goli pištolj 1. Ulogu je reprizirao i u dva nastavka. Sretno je oženjen, i ima kćer koja je u zatvoru zbog zloupotrebe droge. On i supruga posvojili su unuku nakon kćerina uhićenja.

Facebook Comments

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *