ogata i razmažena Ellie Andrews se posvađala sa svojim ocem otkada je on saznao da se tajno udala za ženskara Kinga Westleya. Nakon velike svađe između njih dvoje na jahti, Ellie se naljuti te pobjegne sa broda skočivši u more. U Floridi kupi kartu za autobus za New York kako bi se tamo tajno sastala sa Westleyem. U autobusu sretne novinara Petera koji je upravo izgubio posao i također krenuo prema New Yorku. No on kupi najnovije novine i prepozna ju sa slike. Pošto je ona zakasnila na autobus i nema dovoljno novca za novu kartu, on joj predloži da će joj pomoći u bijegu od oca do New Yorka ako mu zauzvrat da ekskluzivnu priču za članak u novinama, na što ona pristane.

Ellie demonstrira Peteru kako se autostopira na “pravi način”
Na putu odsjednu u hotelu, napuste autobus jer je Ellie prepoznao jedan od putnika te nastave put pješice. Odspavaju na jednoj farmi te stopiranjem naiđu na vozača auta koji ih poveze.

Samo par kilometara od New Yorka, Ellie i Peter se opet smjeste u jednom motelu. Te noći Ellie prizna Peteru da se zaljubila u njega, no on joj samo kaže da ide spavati. Ipak, tada mu sine da se i on zaljubio pa odluči na brzinu otići u New York, nabaviti novac, predati priču novinama i brzo se vratiti u motel prije nego što se Ellie probudi. No kada krene sa autom, vlasnik motela zaključi da ovaj želi pobječi jer ne može platiti noćenje pa probudi Ellie. Ona zaključi da ju je Peter ostavio pa nazove oca da ju pokupi. Upravo tada, ujutro, se vrati Peter i primjeti Ellie u limunzini kako odlazi bez da mu je rekla i riječ. Zbog tog nesporazuma, on zaključi da mu je samo lagala kada je rekla da ga voli. Ellie se vrati natrag u svoj dom i spremi udati za Westleya, no otac joj kaže da je upoznao Petera i da je njihova svađa rezultat samo jednog nesporazuma. Ellie se počne dvoumiti, te napusti vjenčanje i vrati se Peteru.

Naslov izvornika It Happened One Night
Redatelj Frank Capra
Producent Frank Capra
Harry Cohn
Scenarist Priča:
Samuel Hopkins Adams
Scenarij:
Robert Riskin
Glavne uloge Clark Gable
Claudette Colbert
Walter Connolly
Glazba Howard Jackson
Louis Silvers
Snimatelj Joseph Walker
Montaža Gene Havlick
Distributer Columbia Pictures
Godina izdanja 1934.
Trajanje 105 min.
Država Flag of the United States.svg SAD
Jezik engleski
Proračun $325.000

Facebook Comments

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *