Los Angeles. Benjamin Braddock je 20-godišnji mladič koji je uspješno završio srednju školu ali nema pojma na koji fakultet da se upiše ni što dalje da učini sa svojim životom.
Na zabavi kod svoje kuće sretne svoju bivšu profesoricu, gđu. Robinson, koja ga nagovori da ju odvede do njene kuće sa svojim autom. Na njegovo iznenađenje otkrije da je njena kuća prazna a ona se počne čudno ponašati, toliko ljubazno da gotovo kao da ga pokušava zavesti. On želi što prije otići, no ona ga pozove u svoju sobu, zaključa vrata i gola pred njim izjavi da ju može imati kada god želi.

Upravo tada u kuću se vrati njen suprug, g. Robinson, i izbezumljeni Benjamin izađe van iz sobe, pozdravi se s njim te se vrati u svoj dom. Iako mu je sve to bizarno pošto je još djevica, Benjamin pristane sa gđa. Robinson otići tajno u neki hotel i tamo završiti s njom u krevetu. Njihova afera se počne odvijati i trajati mjesecima, sve dok Benjamin ne sretne Elaine, kćerku gđe. Robinson, te se zaljubi u nju, iako to nije planirao. On joj sve prizna, na što Elaine prekine svaki kontakt s njim, kao i gđa. Robinson koja se počne agresivno ponašati prema njemu. Ipak, po prvi put Benjmin shvati što želi u životu te sa autom stigne do crkve u kojoj se Elaine treba udati za nekog studenta. On zaustavi vjenčanje te ona sa njim pobjegne u autobusu.

Naslov izvornika The Graduate
Redatelj Mike Nichols
Producent Joseph E. Levine
Lawrence Turman
Scenarist Charles Webb
Calder Willingham
Buck Henry
Glavne uloge Dustin Hoffman
Anne Bancroft
Katharine Ross
William Daniels
Snimatelj Robert Surtees
Montaža Sam O’Steen
Distributer Embassy Pictures
Godina izdanja 1967.
Trajanje 105 min.
Država Flag of the United States.svg SAD
Jezik engleski
Proračun $3,000,000
Facebook Comments

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *