“Rocky” je, uz “Razjarenog bika”, vjerojatno najpoznatiji film o boksu koji je ikada snimljen, jedna od najvećih sportskih saga u povijesti kinematografije.

Priča o usponu skromnog borca iz Philadelphije omogućio je Stalloneu probitak u Hollywoodu. Realizacija projekta, međutim, nije bila nimalo laka, ali su Stalloneova upornost i vjera na kraju uspjeli uvjeriti i najneodlučnije producente.

U osvrtu na film, ShortList iznosi 10 zanimljivih detalja:

1. Producenti nisu željeli glavnu ulogu povjeriti jednom anonimusu kakav je tada bio Stallone, već su planirali da Rockyja glumi Ryan O’Neal, Robert Redford, James Caan ili Burt Reynolds. Popustit će predStalloneovim ultimatumom: ili on ili ništa od filma.

2. Film je raspolagao budžetom koji je jedva prelazio milijun dolara. Iznos je bio tako skroman da su Burgess Meredith (Mickey) i Carl Weathers (Apollo Creed) morali dijeliti ložu, a film je zaradio 225 milijuna dolara širom svijeta.

3. Susan Sarandon se prijavila za ulogu Adriane Penino, ali je odbijena kao “previše lijepa” u korist Talije Shire.

4. Stallone je prvu verziju scenarija napisao za samo tri dana.

5. Redatelj John G. Avildsen dotad nije vidio nijedan boksački meč.

6. Stalloneov otac (lik koji zvonom najavljuje početak runde), brat (ulični plesač) i prva supruga, također, su sudjelovali u snimanju filma.

7. Scenarij filma bio je inspiriran legendarnim duelom izmeđuMuhammada Alija i Chuck Wepnera koji je održan 24. ožujka 1975.

8. Rockyjevpas bio je Stalloneov pas u stvarnom životu.

9. Stallone je toliko vremena provodio udarajući u zamrznuto meso koje visi na kukama tijekom famoznih scena treniranja da je na zglobovima zadobio trajne posljedice.

10. Rocky je prvo ostvarenje o sportu koje je osvojilo Oscara za najbolji film.

[embedplusvideo height=”494″ width=”620″ editlink=”http://bit.ly/1HwM3SQ” standard=”http://www.youtube.com/v/3VUblDwa648?fs=1″ vars=”ytid=3VUblDwa648&width=620&height=494&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep9521″ /]

Izvor: YouTube

Facebook Comments

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *